Üsküdar üni yatay geçiş

Üsküdar Üniversitesi yatay geçiş Ne Zaman?

İngilizce hazırlık sınıfı okumamış olanların yabancı dil yeterlilik sınavından başarılı olması ya da ulusal veya uluslararası geçerliliği olan sınavlarda Üniversitenin yeterli gördüğü puanı almış olması ve başvuru sırasında belgelemesi şarttır. Kurum İçi Yatay Geçiş Son Başvuru Tarihi : 21-28 Şubat 2022.

Üsküdar üni yatay geçiş nasıl yapılır?

Yatay Geçiş İçin Gereken Belgeler

  1. Başvuru Formu.
  2. Öğrenci Belgesi.
  3. Transkript.
  4. ÖSYS sonuç belgesi (öğrencinin kayıt yaptırdığı yıla ait Puan Kartı ve Yerleştirme Belgesi)
  5. Disiplin durumunu belirten belge (transkript üzerinde disiplin durumu belirtilmiş ise ayrıca belge istenmez.)
  6. Lise diplomasının fotokopisi.
  7. Ders planı

Yatay geçiş GANO kaç olmalı?

Genel Ağırlıklı Not Ortalaması (GANO) ile yatay geçişte her üniversitenin farklı taban ortalaması şartı bulunmaktadır. Yatay Geçişte ortalamanızın 100 üzerinden değerlendirme yapılan üniversitelerde en az 60; 4.00'lük sistemde değerlendirme yapılan üniversitelerde ise en az 2.00 olmak zorundadır.

Üniversiteler arası yatay geçiş şartları nelerdir?

Yatay geçiş yapmak için aranan ilk şart yüksek not ortalamasıdır. İstenen en düşük not ortalamasını üniversiteler kendisi belirler ve genelde en düşük ortalama 4.00 üzerinden 3.00 ile 3.50 arasında değişir. Öğrenciler en erken 1. öğretim yılını tamamladıklarında yatay geçiş başvurusu yapabilir.

Üniversitelerde yatay geçiş ne zaman yapılır?

Yatay Geçiş birinci dönemin sonundan itibaren yapılabilir. Fakat bazı üniversiteler geçiş için dönem aralarını kabul etmeyip ilk yılın sonunda yatay geçişe izin veriyorlar. Birinci yıldan son yıla kadar geçiş yapabilirsiniz fakat son yıl geçiş yapamazsınız.

Yatay geçiş başvuruları ne zaman başlıyor?

2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Kurumlar Arası Yatay geçiş başvuruları 23 – 27 Ağustos 2021 tarihleri arasında https://sis.sdu.edu.tr/oibs/hoa_app adresinden online olarak yapılacaktır.

Üniversite 1 sınıfta yatay geçiş olur mu?

ÜNİVERSİTE 1. SINIFTA YATAY GEÇİŞ OLUR MU? Üniversite eğitiminin birinci yılı içinde yatay geçiş yapılması mümkün değildir. Yatay geçiş başvuruları not ortalamasına göre de yapılabildiği için, birinci yılın sonunda ortaya çıkan ilk yıla ait not ortalaması belli olmadan yatay geçiş başvurusu almak mümkün olmamaktadır.

Related Articles

E sınav türkiye sonuçları

Ehliyet sınav sonuçları nasıl bakılır? Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen ehliyet sınavlarının sonuçları e sınav sonuç sorgulama sayfası olan “esinav.meb.gov.tr” adresinden ilan ediliyor. Ehliyet sınav sonuçları kaç puan aldım? Her sorunun eşit puanda olduğu e-sınava giren kursiyerler sorulara verdikleri cevaplar neticesinde 100 tam puan üzerinden en az 70 puan almak suretiyle teorik sınavdan başarılı olurlar. […]
Read more

Gcm menkul kıymetler ne iş yapar

GCM Menkul Kıymetler A.Ş, ulusal ve uluslararası sermaye piyasalarında kaldıraçlı alım satım işlemleri, vadeli işlem sözleşmeleri, hisse senedi, sabit getirili menkul kıymetler ve diğer sermaye piyasası araçlarının alım satımına aracılık yapmaktadır. GCM yatırım guvenilir mi? “GCM Yatırım güvenilir mi diye merak edenler için de belirtelim: GCM, linsanslı bir kuruluştur. Günümüzde 39 milyon TL'lik bir ödenmiş […]
Read more

Rahim duvarı kalınlığı nedir

Gebeliğin oluşmadığı durumlarda farklılaşan hormon düzeylerine bağlı olarak rahim içi duvarı, pul pul dökülerek tekrar incelmeye başlar. Vajinal yoldan kanama olarak vücut dışına atılan bu dokunun normalden fazla kalınlaşması ise rahim duvarı kalınlaşması olarak tanımlanır.Dec 7, 2020 Rahim duvarının kalınlaşması neye işarettir? Rahim Duvarı Neden Kalınlaşır? Rahim duvarında kalınlaşmanın temel sebebi, progesteron hormonunun yeterince salgılanmıyor […]
Read more
Search for: