Ankara üniversitesi yerleşkeleri

Ankara Üniversitesi kaç kampüsü var?

Ankara Üniversitesinin birçok fakültesi Cebeci, Sıhhiye ve Tandoğan kampüsünde olduğu için bu 3 yerleşke de otobüs, metro ve dolmuş güzergahındadır.

Ankara Üniversitesi nerelerde var?

Ankara Üniversitesi'nin Gölbaşı, Nallıhan, Keçiören, Haymana, Kalecik gibi farklı ilçelerde birbirinden farklı kampüsü ve yüksekokulu bulunuyor. Öte yandan Ankara Üniversitesi Rektörlüğü; Beşevler semtinde Dögol Caddesi üzerinde yer alıyor. Beşevler mahallesi ise Çankaya ilçe sınırları içerisinde bulunuyor.

Ankara Üniversitesi kaç fakülte var?

Ankara Üniversitesi bünyesinde 18 fakülte, 11 meslek yüksekokulu, 1 konservatuar, 1 yüksekokul, 13 Enstitü, 48 önlisans ve 113 lisans programı barındırıyor. Toplamda 66796 öğrenciye eğitim veriyor.

Ankara Üniversitesi Cebeci kampüsünde hangi bölümler var?

Cebeci Kampüsü; Hukuk Fakültesi, Adalet Meslek Yüksekokulu, Siyasal Bilgiler Fakültesi, İletişim Fakültesi, Eğitim Bilimleri Fakültesi ve Eğitim Bilimleri Enstitüsü'ne ev sahipliği yapıyor.

Ankara Üniversitesi nereye yakın?

Ankara Üniversitesi, Ankara'nın Yenimahalle ilçesine bağlı Emniyet Mahallesi, Dögol Caddesi üzerinde bulunur.

Ankara Üniversitesi ni kim kurdu?

Türkiye'nin en önemli ve saygın üniversitelerinden biri olan Ankara Üniversitesi'nin en eski ve köklü fakülteleri 1842 yılında kurulan Veteriner Fakültesi ve 1859 yılında kurulan Siyasal Bilgiler Fakültesi (Mekteb-i Mülkiye)'dir. Ankara Üniversitesi'nin temeli bizzat Atatürk tarafından atılmıştır.

Ankara üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesinde hangi bölümler var?

Fakülte Bölümleri ve Anabilim, Anasanat ve Bilim Dalları

  • Antropoloji Bölümü Fizik Antropoloji Anabilim Dalı …
  • Arkeoloji Bölümü …
  • Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü …
  • Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü
  • Coğrafya Bölümü …
  • Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü …
  • Dilbilim Bölümü …
  • Doğu Dilleri ve Edebiyatları Bölümü

Related Articles

Allah ın her şeyi bilmesi

Allah’ın her şeyi bilmesi nedir? İlim. Allah'ın her şeyi bilmesi, bilgisinin her şeye yetmesi anlamındaki sıfatıdır. Allah’ın her şeyi görme sıfatına ne denir? Basar (Görme): Allah-ü teala görür. Aletsiz ve şartsız görür, görmesine hiç bir şey engel teşkil etmez, ezeli ve ebedidir. Allah’ın bilmesi ne demek? İlâhî bir sıfat olarak "Allah'ın gerek duyular âlemine gerekse […]
Read more

Beyin nasıl pişirilir tarifleri

Öncelikle beyinleri bol suyun altında dikkatli bir biçimde güzelce yıkayın. Bir tencerenin içerisine suyu, sirkeyi ve tuzu ilave edip, kaynamasını bekleyin. Kaynamaya başlayınca beyinleri kaynar suyun içerisine atın ve yaklaşık 20 dakika boyunca haşlayın.30-Mar-2017 Beyin nasil pişirilir nefis yemek tarifleri? Beyin Kavurması Tarifi Nasıl Yapılır? Beyinleri kaynar suda 15 dakika pişirelim. Sonra küçük dilim şeklinde […]
Read more

Avşa adası tarihi yerleri

Avşa Adası'na geldiğinizde ziyaret edilmesi gidilip görülmesi gereken tarihi eserlerden; Şahin tepesi, Yiğitler Kalesi, Aziz Georgios Manastırı Kütüphanesi ve Yiğitler köyünde bulunan Ali Dede Türbesi ön plana çıkmaktadır. Avşanın en güzel yeri neresi? Avşa Adası'nın tam arkasında kalan Çınar Koyu adanın en büyük plajına sahiptir. Burada Ayanya Beach, Mert Restaurant, Deniz Yıldızı, Tarihi Çınar Restaurant […]
Read more
Search for: