Haylan kabağı nasıl pişirilir?
Haylan Kabağı Yemeği (Antep Usulü) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle etimizi kavuralım sonra üstüne küp küp doğranmış soğanı ilave edelim.
- Biraz solduktan sonra küp küp doğranmış kabağı domatesi salçayı minik doğranmış sarımsağı tuzu ve 1 su bardağı suyu ilave edip kapağı kapatıp pişmeye bırakalım.
Haylan kabağı reçeli nasıl yapılır?
Rendelenmiş haylan kabağının suyu elde sıkılır, üzerine 2 su bardağı kaynar su ilave edilerek, orta hararetteki bir ocak üzerinde 5 dakika kadar kabak rendelerini çok yumuşatmayacak derecede kaynatılır. Daha sonra kaynayan haylan kabağının üzerine 1 kg şeker eklenerek, orta hararetteki ateşte kaynamaya devam edilir.
Su kabağı kaç dk pişer?
Düdüklü tencerenin kapağını kapatın. Düdüğün sesi geldikten sonra 25 dk pişirin, sonra kapağını açın. Kıvamı tutana kadar önce kısık ateşte sonra harlı ateşte pişirin.
Dolmalık Haylan kabağı nasıl kurutulur?
Pazardan veya manavdan aldığımız taze dolmalık kabakları ortadan ikiye kesiyoruz. Sonra dolma oyacağı ile içlerini çıkarıp dışlarına çizgiler atıyoruz ve hepsini böyle hazırlayınca iğneye ipliği saplayıp onar tane ipe diziyoruz. Güneş alan bir yere ipi gerip kurutuyoruz.
Süs kabağı yenir mi?
Su kabağı, bazı yörelerde yemeği yapılan bir sebze.. Yemeği de çok lezzetli olur. … Su kabağı kurutulduktan sonra tarih boyunca çeşitli alanlarda kullanılmıştır.
Et kabağı buzlukta nasıl saklanır?
Kabakları soyup dilim dilim kesiyorsunuz. Yemeklik olarak poşetliyip dondurucuya atıyoruz. Ben genelde fazla kalın kabaklar bozulmasın diye atıyorum. Dondurucuya kabak çorbası da yemeklerde kullanacağınız zaman dondurucudan çıkardığım zaman kullanırım ki kabak sulanmasın.
Yaş su kabağı nasıl kurutulur?
Sapı iyice kuruyup, kahverengi olduktan sonra, üzerinde uzunca bir sap bırakacak şekilde kesip, kabağı saplarından bağlayıp havadar bir yere asın. Kabakları asarak kurutacaksanız, sabunlu suyla yıkayıp, tekrar suyla durulamanız kabak üzerindeki mikropların giderilmesine yardımcı olacaktır.