Ekşili sulu köfte terbiyeli nasıl yapılır?
Terbiyeli Ekşili Köfte Nasıl Yapılır?
- Soğanı rendeleyin ve pirinci yıkayıp süzün. …
- Kıymayı bir kaba alıp soğan, pirinç, maydanoz, tuz ve karabiberi ekleyerek yoğurun. …
- Suyu tencereye alıp tuz ve margarin ekleyerek kaynatın. …
- Bir kasede yumurta sarısıyla limon suyunu çırpın.
Ekşili ufak köfte nasıl yapılır?
Ekşili Ufak Köfte Yapılışı: Soğanlar ufak ufak doğranır. Karabiber, kırmızıbiber ve tuz ilave edilerek iyice yoğrulur, (15-20 dk.) içine kıyma ilave edilir, köfte iyice yumuşayınca kadar yoğrulur. Köfteden bilye büyüklüğünde parçalar kopartılarak avuç içinde yuvarlanır.
Ekşili yuvalama nasıl olur?
Antep Ekşili Yuvalama (Ekşili Köfte) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Et yeteri kadar yağda kavrulur.
- Soğan eklenir kavrulur salça kokusu çıkana kadar kavrulur.
- Nohut ve sarımsak ilave edilir biraz kavrulur.
- Yeteri kadar su eklenir tuz ve pul biberi ayarlanır, düdüklü tencerede nohutla pişirilir.
Bulgurlu ekşili köfte nasıl yapılır?
Ekşili Bulgur Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bulguru ıslatıp köfte içi malzemeleri ekleyip güzelce yoğuruyoruz.
- Köfte şeklinde yuvarlayıp kenara alıyoruz.
- Çorba tenceresinin içinde salçayı ve yağda kavurup naneyi de biraz çevirip çorbanın suyunu ekliyoruz.
- Suyu köfte miktarına ve damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
Ekşili sulu köfteye yoğurt konur mu?
Su kaynayınca içine köfteleri atıp pirinçler patlayana kadar pişirin. Diğer yanda yoğurt ve limon suyunu bir kasede güzelce çırpın. Kaynayan köfte suyuyla ılıştırdığınız terbiyeyi çorbaya ekleyin. Ocaktan aldığınız köfteye tuz, karabiber ve kıyılmış maydanoz ilave edin.
Yoğurtlu terbiyeli sulu köfte nasıl yapılır?
Terbiyesini hazırlayalım ,yoğurtla unu iyice çırpalım ,sonra yemeğin suyundan 1-2 kepçe alıp yoğurtla unun üzerine karıştırarak dökelim ki yoğurt kesilmesin. Sonra terbiyeyi köftelerin içine yavaş-yavaş karıştırarak dökelim ve köfteleri dağıtmadan yavaşça 5 dk kaynatıp ,en son tuzunu ilave edip ocağın altını kapatalım.
Gaziantep usulü ekşili ufak köfte nasıl yapılır?
Ekşili Köfte (Antep Usulü) Tarifi Nasıl Yapılır?
- İnce bulgur ve irmik soğuk suyla ayrı ayrı ıslatılır. …
- Her ikisi de ıslandıktan sonra çok küçük doğranmış soğanlar, damak tadınıza göre tuz, karabiber, toz biber de eklenip iyice yoğurulur.
- Un ve yumurta eklenip yoğurmaya devam edilir.