Derin dondurucu yerine buzluk kullanılacaksa, yaprakların erimesini önlemek için aralarına kaya tuzu serpilir. Parlak yüzü içte kalacak şekilde rulo şeklinde sarılır ve buzdolabı poşetine doldurulur. Çözüldükten sonra tuzlu sıcak suda bekletilerek kullanılabilir.Jul 28, 2021
Asma yaprağı buzlukta ne kadar saklanır?
Eğer haşlama suyuna tuz atmazsanız yapraklarınız derin dondurucu da 2 sene bile dayanır. . Yapraklar derin dondurucu da saklanacaksa ne haşlama suyuna ne de yapraklara tuz eklemeyin hiç gerek yok…
Asma yaprağı nasıl saklanır Cahide?
Asma yaprağı , salamura olarak saklanabildiği gibi , çok az haşlayıp buz dolabı poşetlerine yeterince koymak suretiyle dondurucuda saklanıyor ..
Asma Yaprağı Sarması buzlukta nasıl saklanır?
Sıkıca sarmaya özen gösterin ki pişerken kırılmalar, patlamalar olmasın. Tüm yaprak sarmalara aynı işlemi uygulayarak sarın. Ardından elde ettiğiniz yaprak sarmaları buzdolabı poşetinin içerisine dikkatli bir şekilde dizerek aktarın. Buzluğa kaldırın ve donmaya bırakın.
Pazardan alinan salamura yaprak nasıl saklanır?
Artan salamura yaprak nasıl saklanır? ARtan salamura yaprakları sudan geçirin ve süzdürüp buzdolabı poşetine koyup buzluğa kaldırabilirsiniz.
Asma yaprağı bozulur mu?
Nisan ve Mayıs aylarında toplanan asma yaprakları salamura yöntemi üzerinden, 2 sene taze şekilde kalabilmektedir. Tabi yumuşak, tüysüz ve damarsız olanlarını seçerek saklama yöntemi değerlendirmek çok daha önemlidir. Böylece hem lezzet açısından hem de tazelik noktasında asma yaprakları 2 yıl tutulabilir.
Kış için kiraz nasıl saklanır?
Yıkadığınız kirazları süzgeçten geçip, havlu kağıdın üzerine serin.Buzdolabına uygun kapaklı bir kaba yahut buzdolabı poşedine koyup, dondurucuya yerleştirin. Yiyeceğiniz miktarda kirazları ayrı ayrı buzluk poşetlerine koymanız daha mantıklı olacaktır.
Dondurucudaki asma yaprağı nasıl çözülür?
Suyunu bırakmayan yapraklar kağıt havlu veya bir bezile yavaşça kurulanır. Aynı şekilde poşete koyulup ağzı kapatılır ve dondurucuya kaldırılır. Kullanacağınız zaman dondurucudan çıkartıp buzunun çözülmesini bekleyin. Üzerine biraz sıcak su dökülüp sıcak su süzüldükten sonra yaprak sarma işlemine geçilebilir.