Atom içinde ne var meze?
Atom Meze Tarifi Malzemeler:
- 2,5 su bardağı süzme yoğurt.
- 1 diş ezilmiş sarımsak.
- 5 adet kurutulmuş Arnavut biberi.
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz.
20-Dec-2019
Atom nerenin mezesi?
Bilenler bilir İzmir'de özellikle balıkçılarda ATOM adı altında ikram edilen bir mezedir. Tam acı severlerin sevdiği basit ama lezzetli bir meze. O kadar acı biberden yapılıyor ki yerken gözlerinizden yaş geliyor ama yine de kızarmış ekmeğinizi yoğurduna banıp yemekten kendinizi alamıyorsunuz.
Patlıcan atom nasıl yapılır?
- patlıcanı ocakta közleyip soyup doğrayın.
- süzme yoğurt içine köz patlıcan, rende yada ezilmiş sarımsak, tuzu ekleyinp karıştırın servis tabaklarına alın.
- zeytin yağında ufak olarak doğranmış kırmızı atom acı biberleri hafifi kavurun ve kavrulurken tereyağını ekleyin.
Atom hangi biberden yapılır?
Atom Meze Nasıl Yapılır? Atom meze yapımı için; öncelikle 12 adet küçük boy kurutulmuş sivri biberi diğer adı ile arnavut biberini bir kase içine koyun. Biberler büyük ise 6-7 adet kullanabilirsiniz. Biberlerin üzerine sıcak su dökün. 5 dakika kadar sıcak suda bekletip, biraz yumuşamasını sağlayın.
Orjinal atom mezesi nasıl yapılır?
Atom Meze Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bir kasede ezilmiş sarımsak, tuz ve süzme yoğurdu güzelce karıştırın.
- Ayrı bir tavada sıvı yağ ve tereyağını eritin.
- Kurutulmuş Arnavut biberlerini doğrayın ve erittiğiniz sıvı yağ ve tereyağının içerisine aktarın. …
- 3-4 dakika kadar yağın kızmasını bekledikten sonra ocaktan alın.
Evde atom mezesi nasıl yapılır?
Atom Meze Tarifi Nasıl Yapılır?
- Biberlerinizi saplarından ayırın, mümkün olduğu kadar tohumlarını temizleyerek elinizle parçalayın. …
- Tavaya aldığınız biberlere, zeytinyağını ekleyin.
- Kısık ateşte kontrollü olarak ısıtın. …
- Soğumuş biberleri, sarımsaklı yoğurtla buluşturun ve arzuya göre kuru nane ekleyin, iyice karıştırın.
15-Nov-2014
Gerçek atom nasıl yapılır?
Atom Meze Tarifi Nasıl Yapılır?
- Biberlerinizi saplarından ayırın, mümkün olduğu kadar tohumlarını temizleyerek elinizle parçalayın. …
- Tavaya aldığınız biberlere, zeytinyağını ekleyin.
- Kısık ateşte kontrollü olarak ısıtın. …
- Soğumuş biberleri, sarımsaklı yoğurtla buluşturun ve arzuya göre kuru nane ekleyin, iyice karıştırın.
15-Nov-2014