Ağrısız lenf bezi şişmesi

Lenf bezindeki şişkinlik ağrımıyorsa

Lenf bezindeki şişkinliklerin ağrıyla birlikte yaşanması hastaları daha fazla endişelendirmektedir. Ancak lenf bezi şişkinliklerinde ağrı genellikle enfeksiyon kaynaklıdır. Lenfomadaki şişkinliklerin büyük bir çoğunluğu ise ağrısızdır.16 Sept 2019

Ağrısız lenf bezi şişmesi neden olur?

Lenf bezi şişmesi, genellikle bakteri veya virüslerden kaynaklanır; nadiren de kanser nedeniyle gelişir. Lenf bezlerinin şişmesi, vücudun hastalıkla savaştığının göstergesidir. Hastalık iyileşince eski boyutlarına dönerler. Lenf bezleri enfeksiyon ile mücadelede hayati bir rol oynarlar.

Lenfoma olduğunuzu nasıl anladınız?

Lenf bezlerinde büyüyen şişlik: Lenfomada ilk şikayet genellikle ağrısız bir şişliğin fark edilmesi oluyor. Enfeksiyon olmadan, vücudun herhangi bir yerinde, özellikle de boyun, koltuk altı ve kasıktaki lenf bezlerinde oluşan şişlikler lenf bezi tümörüne işaret edebiliyor.

Lenfoma bezesi nasıl olur?

Lenfomaların tipik belirtisi, ele gelen ağrısız şişlik oluyor. Büyümüş lenf bezlerinin genellikle orta sertlikte ve lastik kıvamında olduğu biliniyor. Hastalar özellikle boyunda, koltuk altında veya kasık bölgesinde şişlikleri fark ediyorlar. Büyüyen lenf bezleri, bası yapabiliyor.

Lenf bezi Sismesi ağrı yapar mi?

Lenf bezlerindeki büyüme ve şişmeler hassas ve ağrılıdır. Bu ağrı olduğu takdirde mutlaka o bölgeye sıcak kompres uygulanması gerekebilir. Lenf bezleri büyüyen kişiler iyice dinlenerek doktorun bilgisi dahilindeki ilaçları kullanmalılar. Bu ağrı kesiciler de doğru şekilde kullanılmalı.

Lenf bezleri ne zaman tehlikeli olur?

Şişlikte belirgin düzelme ve gerileme olmuyorsa mutlaka kontrole gidilmelidir. Boyun bölgesinde lenf bezi boyutu giderek büyüyorsa (1 cm başlayıp giderek artan), ağrısı artıyorsa, sayısı çoğalıyorsa veya birbirine yapışık halde çok sayıda lenf bezi varsa mutlaka Kulak Burun Boğaz doktoruna danışılmalıdır.

Lenfoma nerelerde ağrı yapar?

Lenfoma hastalarında görülen diğer belirtiler

  • Bacaklarda ve bileklerde şişkinlik.
  • Karın ağrısı ve karında şişkinlik.
  • Gece terlemeleri ve ateş
  • İştah ve kilo kaybı
  • Titreme.
  • Normal olmayan kaşıntı
  • Bitkinlik.
  • Acı veya normalde olmayan fiziksel his.

Lenfoma hastalığı nasıl başlar?

Lenfomaya Neden Olan Faktörler Genetik, immünsupresyon, çevresel faktörler, infeksiyöz ajanlar (viruslar, bakteriler) kimyasal ve fiziksel ajanlar, radyasyon, kemoterapi, kollajen doku hastalıkları, bağışıklık sistemi bozulması ve bağışıklık sistemi hastalıkları lenfoma gelişme riskini artırmaktadır.

Related Articles

Hamilelikte kesenin gelişmemesi

Genellikle kromozom bozukluğu sebebiyle görülen bu durum, gebeliğin ilk 3 ayında meydana gelir. Halk arasında su gebeliği olarak da bilinen bu durum, gebelik kesesinin uterusun içine yerleşirken embriyo olmadan gelişmesidir. Boş gebelikte sperm ve yumurta döllenerek kese oluşturur ancak bebek gelişmez.18-Mar-2021 Gebelik kesesi küçükse ne olur? Uzmanlar gebelik kesesinin küçük olması durumunda kadınların ilk haftanın […]
Read more

Göbek yapan yiyecekler

Göbek yagi eritmek icin ne yemeliyiz? Süt ve süt ürünleri (az yağlı veya yağsız olanlar) … Yumurta. … Badem ve diğer yağlı tohumlar. … Zeytinyağı … Fasulyeler ( taze, kuru, horoz, barbunya, börülce, soya fasulyesi, maş fasulyesi….) … Ispanak ve diğer yeşil yapraklı sebzeler. … Yulaf kepeği veya Yulaf ezmesi (şeker ilavesiz) … Balık, hindi […]
Read more

Maya ile yapılan cilt maskesi

Cilde maya maskesi ne işe yarar? Uygun fiyatlı ve uygulaması kolay olan bir bakım ürünüdür. Hücrelerin yenilenerek cildin onarılmasına oldukça katkı sağlayan maya maskesi, hem kuru hem de yağlı cilt tiplerine uygulanabilir. Aynı zamanda cilde nem katar, nemlendirirken yağ dengesini de korur. Cildi derinlemesine temizleyerek akne oluşumunu engeller. Yaş maya ile cilt maskesi nasıl yapılır? […]
Read more
Search for: