Dondurulmuş mısırdan bardakta mısır nasıl yapılır?
Buzluktan çıkarılan 450 gr donmuş mısır eriyen tereyağına ilave edilerek ocağın altı açılır (sulanmaması için) Sürekli karıştırılarak yaklaşık 5 dakika kadar mısırlar pişirilir. Karıştırırken içerisine bir silme çay kaşığı tuz ve arzuya göre karabiber eklenir. Ocaktan alınarak sıcak sıcak bardaklara alınır.
Bardakta mısırın içinde ne var?
Evde Bardakta Mısır Tarifi İçin Malzemeler
- 1 konserve mısır veya bütün mısır alıp taneleyebilirsiniz.
- Tereyağı
- Su.
- Kimyon, karabiber, pul biber (isteğe bağlı farklı baharatlar)
- Ketçap.
- Mayonez.
Jun 23, 2013
Bardak mısır baharatı nasıl yapılır?
TARİFİ – NASIL YAPILIR ? : Kavrulan salçanın üzerine 1 çay kaşığı tuz,1 çay kaşığı karabiber,1 çay kaşığı kekik, 1 çay kaşığı nane,1 çay kaşığı pul biber ekleyerek karıştıralım. Baharat ve salça ile harmanlanan mısırımızı bardaklara ya da küçük kuplara alalım.
Dondurulmuş paket mısır nasıl yapılır?
Evde Süt Mısır Tarifi Nasıl Yapılır?
- Dondurulmuş mısırlar bir tencereye alınır. Üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edilir. 10 dk pişmeye bırakılır.
- Pişen mısırlar bir süzgece alınır güzelce süzülür.
- Tekrar tencereye alınır. Sıcakken tereyağını ekleyin. Tuz ve istediğiniz baharatları ekleyerek 1-2 kere karıştırın.
Jul 8, 2017
Buzluktan çıkan mısır nasıl haşlanır?
Düdüklü tencereye 2 adet derin dondurucudan çıkarılmış mısır, 8 su bardağı soğuk su konulacak ve düdüklü tencerenin kapağı kapatılacak. Ocak ısısı normal (orta ateş) ısı konumuna ayarlanacak. Düdüklüden buhar çıkmaya başlayınca; düdüklü tencerenin modeline göre, üzerindeki ağırlığı takılacak veya mandalı indirilecek.
Bardakta mısıra hangi baharatlar konur?
Ardından kaseye alacağınız mısırları, tereyağ ya da margarin ile karıştıralım. Daha sonra tuz, karabiber, limon ve pul biber, tercihen sarımsak tozunu mısırlara ekleyelim. Mısırların sertlik ve yumuşaklığını kendinize göre ayarlayabilirsiniz.
Dışarıda satılan mısır nasıl yapılır?
İşte bardakta mısır tarifi…
- 1. adım: Küçük bir tencereye 3 bardak su koyup kaynatın. …
- 2. adım: Daha sonra kaynayan tencerenin üzerine bir süzgeç koyun.
- 3. adım: Süzülen mısırları süzgecin içerisine atın. …
- 4. adım: 10-15 dakika mısırların su buharında pişmesini sağlayın.