Boncuk Ayşe fasulye nedir?
Boncuk Ayşe Oturak Fasulye Tohumu 2 kg Oturan 40 günde mahsul veren kılçıksız, yassı, hafif açık yeşil renkte, lezzetli oluşu ile bir Antalya tipi fasulye çeşididir. Bol dökümlü, her tür toprakta kolayca yetiştirilebilen, açık tarla yetiştiriciliğine uygun bir fasulye türüdür.
Boncuk fasulye nasıl pişirilir?
- fasulyeyi ayıklayın yıkayın ve doğrayın.
- soğanı yemeklik doğrayın.
- domatesi rendeleyin.
- peşinden fasulyeyi, soğanı domatesi tencereye koyun.
- üzerine 1.5 tatlı kaşığı tuz serpin.
- ardından malzemeleri elinizle karıştırın.
- ve tencereye düzgünce yayın.
- üzerine zeytinyağı gezdirin.
Boncuk Ayşe fasulye hangi ayda ekilir?
Ekimi: Boncuk Ayşe fasulye yetiştiriciliğinde Mart sonu ve Nisan aylarında ekime başlanır. Fakat iklim şartlarına göre Mayıs ayı son haftasına kadar kademeli olarak tohum ekim yapılabilmektedir. Dekara ortalama 5-7 kg tohum ekimi yapılır.
Taze fasulye çeşitleri nelerdir?
Taze fasulyenin, aslında 130 kadar farklı çeşidi bulunur. Ancak ülkemizde yetişen ve yemeklik olarak tercih edilen belli başlı taze fasulye türleri vardır. Bunların başında Ayşekadın Fasulye, Boncuk Ayşe, Çalı Fasulyesi, Alman Ayşe ve Şeker Fasulye gelir.
Boncuk fasulye kaç dakikada pişer?
Eğer düdüklü tencerede pişirecekseniz kuru fasulye düdüklüde kaç dakikada pişer diye dakika hesapları yapabilirsiniz. Bu durumda ortalama 30 dakika pişirmeniz yeterli olacaktır. Tencerede pişireceğiniz durumda ise kısık ateşte yaklaşık 1 saat boyunca pişirmelisiniz.
Taze fasulye çiğden nasıl pişirilir?
Orta boy bir tencereye soğanı alın, üzerine ayıkladıüınız taze fasulyenin yarısını koyun. Fasulyelerin üzerine domates ve sarımsağı koyup kalan fasulyeleri de tencereye alın. Zeytinyağı, su, tuz ve şekeri de tencereye ekledikten sonra kısık ateşte 20 dakika kadar pişirin.
Kışlık fasulye ne zaman ekilir?
Fasulye Tohumu Ne Zaman Ekilir ve Dikilir? Fasulye tohumu ekimi yapmak için Nisan ve Mayıs aylarını tercih etmeniz gerekecektir. Fasulye tohumunu ekileceği zaman havanın güzel olması ve toprağın da soğuk olmaması son derece önemlidir.