Bizce en sağlıklı brokoli pişirme yöntemi ise buhar. Brokolinizi buharda pişirmek için düdüklü tencere de kullanabilirsiniz. Düdüklü tencerenin içine bir miktar suyu doldurun ve buharda pişirme aparatının içine brokolileri koyup kapağını kapatın. Yaklaşık olarak 8-10 dakika kadar pişirin ve servis tabağına alın.
Brokoli buharda kac dakika?
Eleğin içine yıkamış olduğunuz brokolileri koyun. Tencerenin kapağını örterek pişirirseniz çok daha güçlü bir buhar olacaktır. Yaklaşık 10 dakikada buharla pişiyor. Brokoli ne çiğ kalmalı ne de tam ölmeli.
Brokoli en doğru nasıl haşlanır?
Brokolilerin üzerini aşmayacak miktarda kaynar suyun içerisine brokolilerin çiçekleri üst kısımda kalacak şekilde koymalısınız. Brokolileri haşlarken tencerenin kapağı mutlaka açık olmalı. Brokolilerin besin değerinin kaybolmaması için mümkün olduğunca az pişirilmeli. Bunun için maksimum 2-3 dakika yeterli.
Bebekler için brokoli nasıl haşlanır?
Bebeklere brokoli haşlama Brokolileri küçük küçük doğra, tencereye alıp üzerine zeytinyağı ve su ekleyerek haşla. 1 avuç pirinci tencereye ekle ve üzerine kemik suyu ile tereyağını ilave et. Karışımı suyunu çekip pilav kıvamında haşlanana kadar pişir.
Brokoli karnabahar buharda nasıl pişirilir?
Karnabahar ve brokoliyi çiçek çiçek ayırıp, yıkayalım ve sirkeli suda bekletelim. İster düdüklü, ister normal tencere sepetinde buharda 5-6 dakika pişirelim.
Buharda pişirme kaç dakika?
Buharda sebze pişirme genellikle 10 ila 15 dakika gibi sürede tamamlanır. Pişme kontrolü yaparken buharın dışarı çıkmasına engel olmak için tencerenin kapağını sık açmayın. Zira bu durum sebzelerin haşlanma sürelerini uzatır.
Brokoli ne kadar süre haşlanır?
Çünkü çok fazla haşlanan brokoli erimeye başlar. Bu yüzden brokoli haşlarken dikkatli olunmalıdır. Brokoliyi tencerede ortalama 10 dakika haşlamak yeterlidir. Düdüklüde ise 5 dakika haşlamak gerekmektedir.
Brokoli suda kaç dakikada haşlanır?
Su miktarı tencerenin içinde brokolinin yüksekliğini aşmamalı, pişirme süresi de 4-5 dakikayı geçmemelidir. Haşlarken suyun içerisine damlatacağınız birkaç damla limon suyu oluşabilecek kötü kokuların giderilmesini sağlayacaktır. Haşladıktan sonra da brokolileri süzüp servis edebilirsiniz.