Böğürtlen sosu nasıl yapılır?
Küçük bir kasede 1 yemek kaşığı nişastayı 1/2 çay bardağı su ile eritin. Böğürtlenlerin üzerine ilave edip, ara sıra karıştırarak pişirin. Karıştırırken kaşığınızın tersi ile hafif hafif böğürtlenleri ezin. Pişirdiğiniz böğürtlenli sosu ocaktan alıp, ılıdıktan sonra pasta veya muhallebileriniz de kullanabilirsiniz.
Kuru Böğürtlenle ne yapılır?
İyi bir aminoasit kaynağıdır ve zararlı kolesterol içermez. Bu meyveyi yabani olarak bulup kullanmak ve taze tüketmek önemlidir. Böğürtlen, meyve salatalarına, keklere ve turtalara eklenebilir veya reçel yapımında kullanılabilir. Ayrıca kurutulmuş kök ve yapraklarından çay yapılarak tüketilebilir.
Böğürtlen jölesi nasıl yapılır?
Böğürtlen ve toz şekeri rondodan geçirin ve nişasta ile karıştırarak pişirin. Kaselere paylaştırıp oda sıcaklığında soğuduktan sonra buzdolabında 4 saat kadar beklettikten sonra kalp şeklindeki beyaz çikolatalarla süsleyip servis edebilirsiniz.
Evde ahududu sosu nasıl yapılır?
Nişasta kaseye konulur üzerine yarım çay bardağından az su konulup eritilir. Böğürtlenler suyunu çekmeden yumuşayınca eritilmiş nişastası ilave edilir. Ara ara karıştırarak 2 dakika daha pişirilir ve altı kapatılıp ara sıra karıştırarak soğumaya bırakılır. Afiyet olsun.
Böğürtlen kökü suyu adetin kaçıncı günü içilir?
15 günlük içilme tavsiyesine göre de; regl döneminin 5. gününden itibaren her gün bir bardak eşinizle birlikte içebilirsiniz. Böğürtlen kökü içildiği sürece ilişkiye girilmemesi 16. günde ilişkiye girilmesi gerektiği tavsiye edilmektedir.
Böğürtlen kökü hamilelik için nasıl kullanılır?
Böğürtlen kökü hamile kalmak için nasıl kullanılır? tane olarak 6 böğürtlen kökü, 6 lt suda kaynatılır. Suyun kaynamadan kaynaklanan kaybını da düşünerek 1 ay boyunca içilmesi tavsiye edilen böğürtlen kökü suyu 30 bardak olacak şekilde ayarlanmalıdır. O yüzden kaynatacağınız suyu bardakla ölçerek de yapabilirsiniz.
Böğürtlen marmelatı nasıl yapılır?
BÖĞÜRTLEN MARMELATI NASIL YAPILIR? Böğürtlenleri 2 kez örselemeden yıkayıp geniş ve derin bir tencereye alın. Üzerine çıkacak kadar su doldurup kaynamaya bırakın kaynamaya başladıktan sonra yüzeyde biriken köpükleri alıp 15 dakika kadar kaynatmaya devam edin. Ocağın altını kapatıp ılıyana kadar bekletin.