Tutmaç hamuru nasıl yapılır?
TUTMAÇ YAPIMI(ÇORBALIK ) YAPILIŞI:Bir yoğurma kabına yumurtaları kırın.su ve tuzu ekleyip karıştırın.unu azar azar ekleyip kulak memesinden sert bir hamur olana kadar ekleyip yoğurun.unun ölçüsü tam ölçüdür. güvenle yapabilirsiniz.sert olmalı ki açıp rahatça kesebilelim.hamuru domates büyüklüğünde 12 bezeye ayırın.
Kıymalı hamur çorbası nasıl yapılır?
Kıymalı Kesme Hamur Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır? Yağı ve kıymayı tencereye alıp kavurun . Salçasınıda koyup kavurun sıcak suyunu ekleyin . Su kaynayınca hamuru koyun baharatları ve tavuk suyu tableti de atın hamurlar yumuşayınca altını kapatın.
Para para çorbası nasıl yapılır?
Para Para Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır? Yağ ve salça kavrulur üzerine https://www.nefisyemektarifleri.com/kislik-eriste-para–para-yoresel/ tarifimde kesilen para para nohut mercimek ve kaynayan su eklenerek pişirilir. Kuru nane eklenerek servis edilir.
Cimcik çorbası nerenin?
Cimcik çorbası, Amasya'nın yöresel lezzetlerinden biridir. Bol lezzetli bir çorba olan cimcik çorbası, diğer çorbalara oranla meşakkatlidir.
Kesme hamur çorbası hamuru nasıl yapılır?
Çorbalık Kesme Hamur tarifi için unumuzu derin bir kaba alalım. Yumurta ve tuzunu ilave edelim, suyunu kontrollü bir şekilde azar azar dökerek sert mantılık bir hamur elde edelim. Daha sonra dinlenmeye bırakalım, dinlenen hamurdan açacaĝımız yerin büyüklüğüne göre bezeler alıp un ve oklava yardımıyla açalım.
Kesme hamur nasıl pişer?
Hamurumuzu çok ince olmayacak şekilde açıp kare şeklinde keselim. Unladığımız tepsiye koyalım. Aynı anda tenceremize suyumuzu koyup kaynamaya bırakalım. Kaynayan suya kestiğimiz hamurları tek tek atalım ve 15 dakika pişmeye bırakalım.
Kıymalı Erişte nasıl yapılır?
Tencerede sıvı yağı ve tereyağını eritelim içine kıymayı koyup kavuralım önce biberleri ekleyip bir iki karıştırdıktan domatesleri tuzu kekiği ve pul biberi de ekleyip pişirelim ve içine haşlanan erişteyi döküp güzelce harmanlayalım beş on dakika dinlendirip servis edebilirsiniz. Yapacak olanlara afiyet olsun.