Gül şurubunun faydaları nelerdir?
Gül şurubu genellikle mide hazımsızlığını önlemek ve rahat sindirim için tercih edilir. Ayrıca içerisinde A, B, C ve D vitamini içermesinden dolayı eklem ağrıları, göz rahatsızlıkları ve soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklarda da tedavi edici olarak işe yaramaktadır.
Gül şurubu nasıl yapılır?
Gül Şurubu Tarifi Nasıl Yapılır?
- Gül yapraklarının dibindeki beyaz kısımlar tek tek kesilerek bol su ile yıkanır ardından süzülür.
- Yıkayıp süzülmeye bıraktığımız gül yapraklarına su, limon tuzu ve öncede sıkılmış limonun suyu ilave edilerek ağzını sıkıca kapatıp bir kavanoza koyuyoruz.
Gül suyu konsantresi nasıl yapılır?
*Yaprakları soğuk su dolu kapta 15 dakika kadar bekletin. Bir kaç defa suyunu değiştirerek süzgeçe alın (sebze kurutucunuz varsa onunla kurutmak epey kolaylık sağlıyor). *Süzülen gül yapraklarını kavanoza doldurun, üzerine limon tuzu ve limon suyunu ilave edin.
Gül Şerbeti konsantresi nasıl yapılır?
Gül şerbeti için; 1 su bardağı gül konsantresine 6 su bardağı su ekleyerek istediğiniz miktarda şeker veya bal ilavesiyle eriyene kadar karıştırıp soğuk olarak tüketin (benim hazırladığım oran bu şekilde, daha az aromalı isterseniz damak tadınıza göre su miktarını artırabilirsiniz).
Isparta gül şerbeti nasıl yapılır?
Gül yapraklarını süzgeç yardımıyla süzün. 1 ölçü gül suyuna 3 ölçü su ekleyin. Şeker ilave ederek karıştırın ve soğutun. Soğuk servis yapın.
Gül suyu içmek neye iyi gelir?
Mide rahatsızlığını geçirmek için gül suyu tüketebilirsiniz. Gül suyu sindirim sistemine çok iyi gelmektedir. Sadece şişkinlik değil aynı zamanda karın ağrısı ve kabızlık gibi şikayetlerin de geçirilmesini sağlar. Sindirim sorunlarının hızlı bir şekilde geçmesi için gül suyunu tüketebilirsiniz.
Gül suyunda hangi vitaminler var?
3) Gül suyu çay şeklinde alınırsa içindeki A, C, D,E, B3 vitaminleri sayesinde böbrek enfeksiyonu ve kalp hastalığı riskini azaltır, sindirim sistemini onarır, parandontoz hastalığının neden olduğu diş ağrılarını ve göz tahrişini geçirir.