Kahramanmaraş mantar yetiştiriciliği

Mantar işi para kazandırır mı?

Kolay üretimi, düşük sermaye gereksinimi, yüksek kazancı ve devlet tarafından verilen destek nedeniyle büyük rağbet görüyor. Bir evin bodrumunda bile 20-25 günde üretilebilen mantar yaklaşık 30 bin lira kazanç sağlıyor.

Mantar yetiştirmek için ne lazım?

Mantar yetiştiriciliği için gerekli malzemeler arasında en önemlisi kompost olacaktır. Kompost, mantar toprağına verilen isimdir. Mantar kompostu evde kolayca hazırlanabilir ancak zamandan tasarruf etmek isteyenler hazır kompost alabilir. Kompostu hazırlamak için öncelikle karanlık ve nemli bir oda bulabilirsiniz.

Kosgeb mantar üretimine destek veriyor mu?

Ziraat Bankası: Geleneksel yaygın bitkisel üretim konusu ile 2.500,000 TL'ye kadar faizsiz kredi imkanı sunar. Bu kredinin geri ödeme vade süresi ise, 72 ay olarak uzatılabilir. TKDK: Destek verdiği illerde e oranında hibe desteği sağlanır. KOSGEB: Mantar yetiştiriciliği için nace kodları ile destek verir.

1 ton kompost ne kadar mantar verir?

Mantarın vejetatif bedenini oluşturan hif ağ. Mantarlar, miselyumun meyve organlarıdır.Yani mantarların tohumudur. 91 Ton komposttan Ne Kadar Mantar Alırım? Firmamızın kompostların 250 kğ-350 kğ arasında alabilirsiniz.Tabiki işletmenin istikrarlı tutulması ve bakımıyla direk ilgilidir.

1 ton kompost ne kadar kültür mantar verir?

Taşkın, “Bir yılda aynı odada üç defa yetiştiricilik yapılabilmektedir. Buna göre her dönem 300 torba kompost getirildiğinde ortalama 1 ton mantar hasadı gerçekleşmektedir. Mantarın kilosunu yaklaşık 5 TL'ye satan üretici, toplamda 5 bin TL kazanç sağlayabilmektedir.

Doğal mantar kaç günde çıkar?

Kompostu hazırladıktan sonra 17-20 gün kuluçka süresi vardır. Bu süreçten 15 gün sonra ise hasat için hazır hale gelir. Ancak hazır mantar kompostu kullanacaksanız, bu süre 30 güne düşmektedir. Yaklaşık bir ay sonra mantarların yetişmeye başladığını görebilirsiniz.

Mantar yetiştirmek için nasıl bir yer gerekli?

Mantar Yetiştirme Yerleri Nerelerdir?

  • Mantar Yetiştirme Yerleri. …
  • Bu yerlerin başında mağara ve tüneller, bira ve şaraphane mahzenleri, bodrum ve kilerler gelir. …
  • Açıkta üretime göre daha garantili olarak üretim yapılan yerlerdir. …
  • İyi bir fermantasyon mahzeninde sıcaklık, yaz ve kış aylarında, yaklaşık 15-17°C'dir.

Related Articles

Fenerbahce malatya maci

Fenerbahçe Malatya maci ne zaman? 26 Aralık Pazar günü Ülker Stadı'nda oynanacak karşılaşma, saat 19.00'da başlayacak. Müsabakayı hakem Yaşar Kemal Uğurlu yönetecek. Video Yardımcı Hakem olarak Arda Kardeşler görev yapacak. Mücadele beIN SPORTS 1'den naklen yayınlanacak. FB Malatya maçı kaç kaç? MAÇ BİTTİ! Fenerbahçe, Yeni Malatyaspor'u 2-0 mağlup etti. Fenerbahçe Malatyaspor maçını kim kazanır? Spor […]
Read more

Phytorelief ne işe yarar

Phytorelief pastil, tahriş olmuş bir boğazda meydana gelen ağrı ve öksürük gibi semptomları hafifletmek için geliştirilmiş bir üründür. … Avrupa Patent Ofisi tarafından onaylanan benzersiz formülü sayesinde boğaz bölgesindeki tahrişin neden olduğu ağrı ve sızıları azaltır.Oct 26, 2021 Phytorelief pastil ne zaman kullanılır? Phytorelief-CC 12 pastil günde 3 kez kullanılmalıdır. Pastil ağızda bekletilip eritilerek alınmalıdır. […]
Read more

Evde altın nasıl parlatılır

Bir kaba yarım su bardağı su ve bir yemek kaşığı karbonat koyun. Yumuşak uçlu bir diş fırçasını karışıma batırın. Diş fırçası ile hafifçe altın takılarınızı ovun. İşlem tamamlandıktan sonra ılık su ile altın takılarınızı durulayın ve yumuşak bir bezle kurulayın.Nov 6, 2021 Evde kararan altın nasıl parlatılır? Bir kabın içerisinde 2 yemek kaşığı sirke, bir […]
Read more
Search for: