Yoğurtla kakaolu kek yapılır mı?
Ardından eritilmiş tereyağı, sıvı yağ, vanilya ve yoğurdu ilave ederek çırpma işlemine devam edin. … Un, kabartma tozu ve kakaoyu eleyerek ilave edin ve güzelce çırpın. Yağlanmış unlanmış kek kalıbına kek harcına aktarın ve 180 derecelik fırında 30-40 dakika arası pişirin.
Sütsüz kek yapılır mı?
Yumurta, şeker, sıvı yağ, un… Pofuduk enfes bir kek hazırlamak için hemen hemen tüm malzemeler var. Fakat keke o yumuşacık dokusunu veren süt eksik. … Kekin sütsüz olması onun yumuşacık olmasına engel değil, su, sıvı yağ ve güzelim keklerin gizli malzemesi soda devreye giriyor bu kez.
Süt olmadan yoğurtla kek yapılır mı?
Kek tarifleri arasında yapımı en kolay tariflerden biri o! İçerisinde süt ya da yoğurt olması onun kabarmasına da engel değil. Su ve yağ, kekinizin enfes bir kıvamda olması için yeterli olacaktır. Dilerseniz kuru üzüm, ceviz, fındık gibi farklı malzemeler ilave ederek de kek harcınızı zenginleştirebilirsiniz.
Kakaolu keke süt yerine yoğurt konur mu?
İçi hafif ıslak, daha yoğun kıvamlı keklerin harcında mutlaka yoğurt kullanılır. Yoğurt, kekin içindeki yağ ile buluştuğunda keke o ıslak dokusunu kazandırır. Daha az yağlı bir tat hissedilmesini de sağlar. Sütlü keklere nazaran, içerisinde kullanılan malzemelere göre daha az kabarır.
Yoğurttan kek yapılır mı?
Kek yapmaya başlayan herkesin elinin gittiği ilk tariflerin başında gelir yoğurtlu sade kek. Evde süt olmadığı durumlarda ya da daha yumuşacık kıvamlı bir kek yapmak istediğimizde devreye hemen yoğurt girer. Kekinizin iç dokusunu yoğunlaştırır, kıvamını hafif nemli ve pürüzsüz hale getirir.
Evde en güzel kek nasıl yapılır?
Yumurtaları bir kabın içerisine kırın ve toz şekerle birlikte güzelce çırpın. Üzerine süt, sıvı yağ, vanilin ve kabartma tozunu ilave ederek çırpmaya devam edin. Elenmiş unu azar azar ilave ederek çırpın ve hafif akışkan bir kek harcı elde edin. Kek harcının bir kısmını yağlanmış unlanmış kek kalıbına aktarın.
Soda ile kek yapılır mı?
Bu malzeme midemizi rahatlatmasıyla tanıdığımız soda. Soda kabartma tozuyla da birleşince kekin muhteşem bir şekilde kabarmasına ve sünger gibi nefis bir kıvamı olmasına yardımcı oluyor. Tüm malzemelerin oda sıcaklığında olması da ayrı bir etken elbette. Siz malzemeleri tezgaha çıkarın, gerisini soda ve fırına bırakın.