Kapuska, özellikle Karadeniz yöresinde pek çok farklı tarifin ana malzemesi olan lahananın en hafif ve besleyici halidir. Aslen Rus-Slavik kökenli bir yemek olan kapuska, lahana ve et ile yapılan bir tencere yemeğidir. Etli ve etsiz olarak yapılabilir.Jan 31, 2019
Kapuska nın içinde ne var?
Kapuska Tarifi İçin Malzemeler
- 1adetorta boy lahana.
- 1adetorta boy kuru soğan.
- 3yemek kaşığıayçiçek yağı
- 300gramkuşbaşı kuzu eti.
- 1,5su bardağısıcak su.
- 1tatlı kaşığıacı biber salçası
- 1/2tatlı kaşığıdomates salçası
Nov 21, 2014
Kapuska etli mi etsiz mi?
Kapuska Trakya mutfağının sevilen sebze yemeklerinden biridir. Rusça kelime anlamı ( kapu'ska ) “etli lahana” olan bu yemek bir parça farklı yapılmasına rağmen, Balkan ve Kafkas göçleriyle Trakya mutfağına taşındığında kendi yerel dokunuşlarını kazanmış, ismini nedense korumuştur.
Kapuska nasil bir sebze?
Kış mevsiminin en çok tüketilen sebzelerinden biri lahanadır. Lahana turşusu ve sarması en bilinen kullanımlardan olsa da kapuska da lahananın en gözde kullanım şekillerinden biridir. Lahana severler için kapuska tarifi etsiz yapılırken etli ve tavuklu da yapılabilir.
Kapuska hangi ülkenin yemeğidir?
Lahana ve et ile yapılan kapuska, aslen Rus-Slavik kökenli bir yemektir, kapuska kelimesi Rusça'da lahana anlamına gelir.
Kapuska yaparken lahana yıkanır mı?
Kapuska yemeğini yaparken lahanalar tekrardan pişirileceği için en başta haşlarken tamamen yumuşayana kadar haşlamamalısınız.
Kapuska ya pirinç katılır mı?
Pirinçleri iyice yıkayıp suyunu süzün, Lahanaya ekleyip karıştırın ve pirinçler yumuşayana kadar pişirin, Tuz ve karabiberini ekleyip karıştırın ve ateşten alın.
Kapuska sebze mi?
Kapuska, lahana ve et ile yapılan aş türü bir yemektir. Aslen Rus-Slavik kökenli bir yemektir, kapusta kelimesi Rusça'da lahana anlamına gelir.