Kayısı kilosu ne kadar 2020?
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli "2020 yılı 4 numara kuru kayısıyı kilogram başına kükürtlenmiş için 21 liradan, kükürtlenmemiş (gün kurusu) için 23 liradan alıyoruz." dedi.
Kayısı nerede bulunur?
Kayısı, Türkiye'de yaygın olarak Akdeniz (Mersin, Mut, Antakya) bölgesi, İç Anadolu Bölgesi, Malatya ve Elazığ'da yetiştirilmektedir. Bu bölgelerin yanı sıra Marmara kıyıları, Ege kıyıları, Kars – Iğdır Bölgesi'nde, Elazığ'ın Baskil bölgesinde yetiştirildiği görülmektedir.
Malatya kayısısı ne zaman olur?
Kuru kayısı ihracatının yüzde 85'ini karşılayan Malatya'da, 15 Haziran'da başlayan hasat dönemi, temmuz ayı sonunda sona eriyor. 15 bin işçi ile hasadı devam eden kayısının kilosu, boyutu ve kalitesine göre 10 ila 30 TL arasında alıcı buluyor.
Kayısı çeşitleri nelerdir?
KAYISI ÇEŞİTLERİ
- Hacıhaliloğlu. Malatya'nın en önemli kurutmalık kayısı çeşididir. …
- Hasanbey. 1930 Yılında Malatya'nın eski Belediye Başkanlarından Hasan Derinkök' ün bahçesinde bulunan Malatya'nın en önemli sofralık kayısı çeşididir. …
- Kabaaşı …
- Soğancı …
- Çataloğlu. …
- Çöloğlu. …
- Alyanak. …
- Şalak (Aprikoz)
1 kilo kuru kayısı kaç adet?
1 kg Kuru Kayısı ortalama 160-180 adet gelir.
1 kilo kayısı kac tane?
1 kg Kuru Kayısı ortalama 80-100 adet gelir.
Kayısı hangi ilde meşhur?
Ülkemizde en yüksek kayısı ağaçları bulunan ve kaliteli kayısılara sahip olan Malatya en önemli kayısı yetiştirme merkezi olması nedeni ile Türkiye kuru kayısı ihracatında ve meyve suyu olarak kullanımında da oldukça özel ve önemli bir yere sahip olmaktadır.