Kestane yapısında basit karbonhidratlara oranla çok daha yavaş emilen kompleks karbonhidratlar içerir. Fakat yine de yüksek karbonhidrat içeriği nedeniyle diyet yapanlarda kontrollü şekilde tüketilmesi gereken bir besindir.
Diyetteyken kac tane kestane yenir?
Kestane tüketimi için önerilen günde 10 adettir. 10 adet kestanenin karşılığı bir elmaya denk gelir. Günde tüketilen 10 adet kestane ile 8 gramlık lifi alabilirsiniz. Vücudun ihtiyaç duyduğu günlük C vitamini ihtiyacını karşılamak için tüketmeniz gereken kestane ise 100 gramdır.
Kestane yemek kilo aldırır mı?
Kestane, tok tutucu bir besindir, miktarına dikkat edilmeden tüketilirse kolayca kilo almaya neden olabilir. 3 adet kestanenin kalorisi bir ince dilim ekmeğe eş değerdir. Özellikle kilo fazlalığı olan ve metabolizması yavaş çalışan kişiler kestane yerken kontrollü davranmalıdır.
1 pişmiş kestane kaç kalori?
Beslenme portföyünün ara öğünlerini dolduran lezzetlerden birisi olan kestane, diğer yemişlere göre tam tersi şekilde yüksek miktarda nişasta ve su içerir. Buna karşın kestanenin içeriğinde yağ ve protein miktarı oldukça düşük seviyelerdedir. 1 adet pişmiş kestane 35 kcal kalori değerine sahiptir.
4 adet kestane kaç kalori?
1 adet orta boy kestane 26 kalori. 1 adet büyük boy kestane 56 kalori. Orta boy porsiyon ise 106 kaloridir. Çiğ kestane kaç kalori bilgilerinize, 100 gram için olan bilgiyi de ekleyecek olursak yanıtımız 176 kalori olacaktır.
Kaç kestane 1 dilim ekmek?
Kestanenin diğer yemişlerden daha az kaloriye sahip olduğunu belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Ulaş Özdemir Kestanenin 100 gramında 170 kalori bulunuyor. Yani 3 orta boy kestane 1 dilim ekmek ile eşdeğerdir dedi.
Kestane günde ne kadar tüketilmeli?
Kestanenin haşlanarak pişirildiğinde kalori oranı düşüyor, kızartıldığında ise kalori oranı yükseliyor ve daha çok enerji veriyor. Bu açıdan günde 3 kestane tüketilmesini öneriyoruz."
100 gr pişmiş kestane kaç kalori?
Pişmiş Kestanenin 100 gramında 176 kcal kalori, ayrıca 1 Porsiyon yani 75 gram Pişmiş Kestanede 132 kalori bulunmaktadır. Kestane (pişmiş), ara öğünlerde tercih edilebilir. C ve B grubu vitaminleri, potasyum, magnezyum, demir, fosfor açısından iyi bir kaynaktır.