– Beyinsel ve fiziksel olarak yorgunluklara çok iyi gelmektedir. – Her 100 gramında yeteri kadar C vitamini bulunmaktadır. Bunun yanında kestanedeki gibi sodyum, potasyum, protein ve şeker içermektedir. – Kestane kabuğunun suda kaynatılarak hazırlanan suyun etkili derecede ateş düşürücü özelliği bulunmaktadır.Oct 31, 2019
Kestane hangi hastalığa iyi gelir?
Mide, bağırsak ve böbreklerin düzenli ve dengeli çalışmasını destekleyerek basur, prostat büyümesi gibi hastalıklara karşı etkili olur. B ve C vitamini, demir ve mineral zenginliği ile boğaz ağrısı ve kuru öksürük gibi sorunları hafifletir.
Kestanenin zararları nelerdir?
Kestanenin zararları: Aşırı tüketimde hazımsızlık ve ishal gibi problemlere yol açmaktadır. Yüksek tansiyon ve diyabet hastaları, kestaneyi fazla tüketmekten kaçınmalıdır. Kestane damar sertliğine yol açtığı için, damar hastalığı olan kişilerin kesinlikle kullanmaması önerilir.
Çiğ kestane yemenin faydaları nelerdir?
Çiğ kestane mide hastalıklarını hafifleterek rahatlama sağlayacaktır. Kan basıncının düşürülmesinde yardımcıdır aynı zamanda kansızlık için çok faydalıdır. Özellikle akciğer kanserinin en önemli düşmanıdır. Kanserin oluşmasını engellemeye yardımcı olur.
Kestane bağırsakları çalıştırır mı?
Yukarıda da bahsettiğimiz gibi kestane, lif deposu bir yiyecektir. Lifler ise bağırsaklarda peristaltik hareketi tetikler. Bu kestanenin, bağırsak hareketlerini düzenlediği ve rahatsızlığı önlediği anlamına gelir. Lifler ayrıca yediklerinizdeki besleyici malzemelerin mümkün olduğunca fazla emilmesini de sağlar.
Kestane günde ne kadar tüketilmeli?
Kestanenin haşlanarak pişirildiğinde kalori oranı düşüyor, kızartıldığında ise kalori oranı yükseliyor ve daha çok enerji veriyor. Bu açıdan günde 3 kestane tüketilmesini öneriyoruz."
En meşhur kestane nerenin?
Kestane Türkiye'de en çok Aydın ilinde yetiştirilmektedir. Ege Bölgesi toplam üretimde yaklaşık %70 payla ilk sıradır. Aydın'dan sonra, İzmir, Kastamonu ve Sinop kestane üretiminde ön plana çıkan illerdir.
Kestane kimlere dokunur?
Kestane, fazla tüketildiğinde ishal ve hazımsızlık gibi sorunlara yol açar. Yüksek tansiyon ve diyabet gibi hastalıklara sahip olanlar; kestaneden uzak durmalılardır. Kestane, bu tür hastalıkları tetikler. Kestane, damar hastalığı olan kişilerin asla tüketmemesi gereken bir yiyecektir.