Patates yemeğinin içine ne konur?
Patates yemeğinin yapımında patates, yemeklik yağ, soğan, salça, domates, sivri biber, çeşitli baharat, tuz ve su kullanılır. Bütün yemeklerde olduğu gibi, yemekte domates kullanılacaksa mevsiminde yetişen domates kullanılmalıdır.
Patates yemeği nasıl ateşte pişirilir?
Yemek ne lapa gibi ne de çorba gibi olmalıdır. Sıcak su malzemenin boyunu 3,3 buçuk parmak geçecek kadar konmalıdır. Gerekirse pişerken sıcak su eklenebilir. Kısık ateşte; düdüklü tencerede ise 20-25 dakika kadar, normal bir tencerede pişiyorsa 45 dakika kadar pişirilir.
Patates Aşı nasıl yapılır?
Sulu Patates Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk başta sıcak suyu hazırlıyoruz.
- Daha sonra soğanı ince ince doğrayıp yağı koyup kavuruyoruz.
- Pembeleşince salçayı koyup kavurmaya devam ediyoruz.
- Daha sonra patatesi pul biberi tuzu ilave edip suyunu ekleyip pişmesini bekliyoruz. Afiyet olsun.
Jan 25, 2015
Salçasız patates yemeği nasıl yapılır?
Soğan yemeklik doğranır ve yağlı tencereye konulur. İçine sarımsak rendelenir ve ikisi bir soğanlar ölene kadar kavrulur. Daha sonra küp doğranan tavuklar atılır ve nane hariç tüm baharatlar eklenir. Tavuk da kavrulduktan sonra küp doğranan patatesler konur ve nane eklenir. Tüm malzemeler kavrulduktan sonra su eklenir.
Patates yemeğine ne kadar yağ konur?
Orta boy bir tencerenin altını orta hararetli bir şekilde açıyoruz. tencereyi üstüne koyup içine 3-4 yemek kaşığı yağ koyuyoruz.
Patates yemeğinin dağılmaması için ne yapmalı?
Patateslerin haşlanırken dağılmamasını sağlayan en önemli malzeme ise sirke ile tuz. Tuzu zaten patates haşlarken mutlaka ilave ediyorsunuz biliyoruz. İçerisine 1 yemek kaşığı sirke ilave ederek patateslerinizin bütün bir şekilde kalarak haşlanmasını da sağlayabilirsiniz.
Patates yemeği soguk su mu?
Patateslerin kabuklarını soyuni yıkayın ve küp küp doğrayın. … Patatesleri ekleyin ve bir kaç kez karıştırdıktan osnra, üstlerine çıkacak kadar sıcak su ilave edin. Tuz ve karabiberi de ekledikten sonra, tencerenin kapağını kapatıp, altını kısın ve patatesler yumuşayana dek pişirin.