Patates kabuğu ise patatesten daha fazla demir, kalsiyum, potasyum, magnezyum, B6 ve C vitamini içeriyor. Detroyer patatesi kabuğuyla pişirmeyi öneriyor. Ayrıca sebzelerin kabuklarında bulunan antioksidanlar serbest radikallerle savaşmaya yardımcı oluyor.Mar 16, 2017
Patates kabuğu yemek zararlı mı?
Vitamin ve mineral deposu olan patates kabuklarıyla tüketildiğinde vücuda pek çok yarar sağlıyor. Yüksek lif oranıyla tok tutarak kalp krizi riskini düşürüyor, kolesterolü azaltıp şeker hastalığına yakalanma ihtimalini önlüyor.
Patates kabuğu nasıl tüketilir?
Patates kabuklarını ister sebze soyacağıyla isterseniz de bıçakla soyun. Soyulmuş patates kabuklarını güzelce yıkadıktan sonra bir süre suda bekletin. Daha sonra tuz ekleyerek kızartma işlemine başlayabilirsiniz. Aynı zamanda fırında da rahatlıkla hazırlayabilirsiniz.
Patates kabuğu nasıl yapılır?
Fırında Patates Kabukları Tarifi Nasıl Yapılır?
- Fırını 220 derecede ısıtın.
- Patatesleri fırçalayarak yıkayıp, kurulayın.
- Kürdan gibi sivri bir şey yardımıyla patatesler 7-8 yerinden delin ve fırına atın.
- İlk 15 dakika 220 derecede, sonraki 30 dakika 180 derecede pişirin.
Patates kabuklu kızartılır mı?
Taze patates veya ince kabuklu patatesle harika bir kızartma yapıyorum. Patateslerimizi çok iyi yıkamalıyız. … Kızartma tenceremize yağımızı koyup iyice kızdırıyoruz. Patateslerimizi kızgın yağımıza bolca koyuyoruz.
Patates kabuğu ile yenir mi?
Patates kabuğu ise patatesten daha fazla demir, kalsiyum, potasyum, magnezyum, B6 ve C vitamini içeriyor. Detroyer patatesi kabuğuyla pişirmeyi öneriyor. Ayrıca sebzelerin kabuklarında bulunan antioksidanlar serbest radikallerle savaşmaya yardımcı oluyor.
Patates neden zararlı?
Patates, yoğun glisemik yükü ve potasyum içeriğinden dolayı yüksek tansiyon nedeni olduğu üzerine bazı çalışmalar yürütülmüştür. Uzun süreli, haşlanmış ya da fırında, patates tüketmenin muhtemelen yoğun gilsemik yükünden dolayı antioksidan mekanizmayı bozması ve inflamasyona neden olması, yüksek tansiyona sebep olur.
Patates kabugu neye iyi gelir?
Patates kabuğu ise patatesten daha fazla demir, kalsiyum, potasyum, magnezyum, B6 ve C vitamini içeriyor. Detroyer patatesi kabuğuyla pişirmeyi öneriyor. Ayrıca sebzelerin kabuklarında bulunan antioksidanlar serbest radikallerle savaşmaya yardımcı oluyor.