Kızarmış peynir topu nasıl yapılır?
Önce una, sonra yumurtaya, sonra galeta ununa bulayın. Kaplaması daha iyi olsun diye tekrar yumurtaya ve ardından galeta ununa bulayın. Çift panelediğiniz peynirleri buzlukta 10-15 dakika bekletin. Kızgın yağda renk değiştirene kadar, 4-5 dakika pişirin.
Baharatlı peynir topları nasıl yapılır?
Beyaz peyniri ezin ve içine lor ve rendelediğiniz kaşarları ekleyip iyice karıştırın. Bu karışımdan minik toplar hazırlayıp ince doğradığınız maydanoz ya da dereotuna bulayın. Aynı şekilde dilediğiniz adette peynir topunu toz kırmızı bibere ve çörekotu, susam gibi baharatlara bulayıp, afiyetle yiyin, yedirin.
1 top peynir kaç kalori?
Peynir Toplarının 100 gramında 224 kcal kalori, ayrıca 1 Porsiyon yani 30 gram Peynir Toplarında 67 kalori bulunmaktadır. Peynir topları, kahvaltıda 1 dilim beyaz peynir yerine 3 – 4 adet peynir topu tüketebilirsiniz.
Lor topları nasıl yapılır?
hazırlanışı;
- Lor peyniri veya çökeleği bir kap içerisine alıp,pulbiber,rendelenmiş kaşar,zeytinyağ,çörek otu,ince kıyılmış maydanoz ve unu ekleyip karıştırın.
- Karışım birbirine yapışacak kıvama gelene kadar yoğurun ve cevizden küçük toplar hazırlayıp servis yapın.
Mar 11, 2015
Kızarmış peynir nasıl yapılır?
Peynirleri önce yumurtaya sonra unlu karışıma bulayın. Fazla unundan arındırın. Bir kaba ya da yağlı kağıdı serili fırın tepsisine aralıklı şekilde dizin ve buzdolabında 15 dakika dinlendirin. Yağı derin bir tavada kızdırın.
Peynir kroket nasıl yapılır?
Dilimlediğiniz kaşar peynirini önce una ardından yumurtaya son olarak galeta ununa bulayıp tabağa alın ve buzlukta 10 dk bekletin. 10 dknın sonunda tavaya sıvı yağı koyup kızdırın. Kroketleri kızgın yağda kızartıp fazla yağının gitmesi için havlu kağıt üzerine alın. Sıcak sıcak servis yapın.
Peynire hangi baharat yakışır?
Peynire ilave edilerek yaygın olarak kullanılan ot/baharat ve diğer aromalar şunlardır: kırmızı ve yeşil biber (paprika, habanero, chipotle, jalapeño, cayenne), karabiber, bayırturpu, kekik, karanfil, kimyon, karaman kimyonu, maydanoz, hindistan cevizi, fesleğen, soğan / sarımsak ve kuru domates.