İspanya'da doğan ve San Sebastian şehrinde La Vina adlı bir restorandan çıkmış olan bu cheesecake "yanık cheesecake" olarak da anılıp biliniyor. Tabanı olmayan ve bu yüzden de damak tadımıza uyar mı endişesi yaratan fakat bir kez deneyimledikten sonra tadına doyulamayan lezizlikte bir pasta.Jul 26, 2018
Neden San Sebastian Cheesecake?
Bazı kaynaklara göre ilk cheesecake olimpiyatta yarışacak atletlere verilmiştir. … San Sebastian ya da Yanık Cheesecake diye bilinen bu tatlı ise, İspanya'nın Bask bölgesindeki San Sebastian şehrinde, La Vina adlı tapas barında ortaya çıkmıştır. Hatta La Vina'nın menüsünde “La Tarta De Queso” olarak adlandırılıyordur.
San Sebastian icinde ne var?
San Sebastian Cheesecake Tarifi
- 400 gr labne peynir.
- 200 gr krem peynir.
- 2 paket krema ( 400 gr )
- 4 orta boy yumurta (oda sıcaklığında olmalı)
- 1 su bardağı şeker (250 ml)
- 1 dolu yemek kaşığı un.
- 1 paket vanilya.
Mar 6, 2020
San Sebastian hangi peynir kullanılır?
San Sebastian Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler
- Oda sıcaklığında tutulmuş 400 gram labne ya da krem peynir,
- 4 adet yumurta,
- 2 paket krema,
- 1 su bardağı şeker,
- 2 yemek kaşığı un,
- 1 paket vanilya kullanılır.
Feb 18, 2020
San Sebastian fanlı mı fansız mı?
Püf noktalar ve dikkat edilmesi gerekenler: -Fırını mutlaka turbo (fanlı) ayara getirin. Böylece dışı daha yanık, içi daha akışkan ve yumuşak olacaktır. -Pişirme süresi tamamen fırınınıza ve nasıl sevdiğinize bağlı. Eğer akışkan seviyorsanız 20 dakika, orta akışkanlıkta seviyorsanız 30 dakika yeterli olacaktır.
San Sebastian Cheesecake nasıl meşhur oldu?
Chef Ali, birkaç denemeden sonra Sirha 2016 İstanbul Fuarı'nda bu özel cheesecake'i lezzet sevenler ile "San Sebastian Cheesecake" adı altında buluşturur. Denemekten ve üretmekten asla vazgeçmeyen Chef Ali, bir yıl boyunca tarifini her gün denemeye ve geliştirmeye devam ediyor.
San Sebastian neden çöker?
İster kelepçeli, ister çember kalıp kullanın yağlı kağıt kesinlikle kullanılmalı çünkü cheesecake de hem bisküvi taban yok hem de çok sıvı. Düşük devir diye özellikle vurguluyorum, peynir ve şeker çok kabarırsa karışım ortasından çatlayabilir ya da çökebilir.
San Sebastian labne mi krem peynir mi?
Peynir olarak, labne yerine krem peynir kullanımını şart görüyorum. Aksi halde sulanmaya ve çatlamaya hazırlıklı olmamız gerekir. Bu cheesecake için dikkat edilecek birkaç ana unsura önem verdiğiniz sürece oldukça hafif ve hayalinizdeki lezzette bir tatlıya kavuşmuş olacaksınız.