Somon hemen hemen tüm sebzelerle, pilavlarla, kuskusla, makarnayla ve karbonhidrat merkezli gıdalarla uyum içerisindedir. Ancak tatlı ve yağlı bir balık olduğundan, sirke ve turunçgiller gibi asitli lezzetlerle birleştirmenin harika bir uyum meydana getireceğini de göz ardı etmemek gerekir.Jun 26, 2019
Somon hangi sosla yenir?
Somon balığı denildiğinde en çok kullanılan soslardan biri bal ve soya sosudur. Sosla marine edilen somonlar, fırında pişirildikten sonra yeşilliklerle birlikte servis edilir.
Somon balığı yanında ne içilir?
Somon balığı gibi bir lezzet için Vedat Milor içilebilecek tek kırmızı şarabın Burgonya'nın Pinot Noir üzümlerinden yapılan bazı kırmızılar olduğunu belirtiyor. Bütün deniz mahsüllerini mükemmel bir uyumla tamamlayacak seçimin ise, beyaz şarap olduğunu belirtiyor.
Somon balığı en güzel nasıl pişirilir?
Filetolara Tuz ve karabiber serperek elinizle her tarafına yedirin. Teflon tavaya 1 yemek kaşığı kadar zeytinyağı koyup balıkları yerleştirin. Orta ateşte her bir yüzünü 4-5 dk kadar pişirin. Yeşillik, limon ve domates ile servis yapabilirsiniz.
Somonun yanına hangi çorba?
Balık Yanına Çorba Tarifleri :
- Mercimek Çorbası
- Ezogelin Çorbası
- Mantar Çorbası
- Tarhana Çorbası
- Patates Çorbası
- Nohut Çorbası
- Mantılı Çorba.
- Balık Çorbası
Somon balığı sosu nasıl olur?
Somon balığın marinesi için rendelenmiş sarımsak, limon suyu, zeytinyağ, tuz ve karabiber kase içerisinde güzelce karıştırılır. Bu karışım balığın üzerine sürülür. Kalan sosu uzunlamasına dörde bölünmüş patateslere sürülür. Uygun bir tepsiye fırın kağıdı serilir.
Migros somon füme nasıl yapılır?
Somon Füme Sandviç Yapımı:
- Önce ketçap ve mayonezi karıştırın.
- Bir tarafta salatalıkları doğrayın ardından domatesleri dilimleyin.
- 3. Hazırladığınız sosu sandviçe sürün ve ardından somon ilave edin.
- Kıvırcıkları ekleyip, salatalık ve domatesleri ilave edin.
- Üzerine mısır serpin ve zeytin ekleyin.
Deniz mahsulleri ile hangi şarap içilir?
Yapılan araştırmalarda deniz ürünleri ile en iyi giden şarap çeşidinin, beyaz şarap olduğu sonucuna varılmıştır. Beyaz şarabın içeriğinde yer alan tat notaları, deniz ürünleri ile yapılan lezzetlerle bir araya geldiği zaman, diğer şarap çeşitlerine oranla daha keyifli bir lezzet armonisi ortaya çıktığı gözlemlenmiştir.