Pekmezden pestil yapılır mı?
Büyükçe bir tencereye pekmez ve suyu katıp içine şekerinide koyup kaynatıyoruz. Derin bir kaba nişastayı koyup yarım lt suyla açıp kaynayan pekmezli suya karıştırarak katıyoruz. Oluşan topaklanmaları sıcakken blenderdan geçirip iyice pürüzsüz hale getiriyoruz .
Yumuşak pestil nasıl yapılır?
Yumuşak Tam Kıvamında Pestil Tam Not Aldı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Önce eriklerin ikiye kesip çekirdekleri ayıklayıp erikleri tencere alalım bir su bardağı su koyup kaynatalım.
- Yumuşayınca blenderdan geçirerek pürüzsüz kıvama getirip kaynatmaya devam.
- Blender işini ocak üstünde kaynarken de yapabilirsiniz.
Pestil nasil kurutulur?
Pişirme işleminden sonra pestili, temiz bir beze sararak kurutmak gerekir. Kurutma işlemi için sıcak ve güneşli bir yer tercih edilmelidir. Kıvamlı bir pestil hazırlayabilmek için kullandığınız tarife mutlaka bağlı kalınmalıdır.
Pestil kaç günde kurur?
Güneşli ve havadar bir yerde 4 gün kadar kurutun. Pestili yağlı kağıttan ayırmak için arkasını suyla iyice ıslatıp birkaç dakika bekletin.
Pestil nerede kurutulur?
Pestili sağlıklı koşullarda kurutmak için sanayi bölgesinden uzak yerlerde kurutma işlemi yapılmalıdır. Daha çok yayla, köy ve güneş gören temiz açık ortamlar tercih edilmelidir.
Yağlı kağıda yapışan pestil nasıl çıkarılır?
NOT:PESTİLİ YAĞLI KAĞIDINIZ YOKSA NAYLON KARIŞIMI OLAN BEZLERE DÖKÜP KURUTABİLİRSİNİZ. KURUYUNCA BEZİN ARKA KISMINI(PESTİL OLMAYAN ,YERE DEĞEN KISMI) ISLAK BEZLE ISLATIN. ISLATINCA KOLAYCA PESTİLİ ÇIKARABİLİRSİNİZ.
Sekersiz pestil nasıl yapılır?
Şekersiz Erik Pestili Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yıkayıp çekirdeklerini çıkardığınız erikleri derin bir tencereye alın.
- 1 kg meyveye 1 bardak olacak şekilde su ile meyveleri 2-3 dakika kaynatın.
- Meyveleri tencereden alıp blender'dan geçirin ve püre haline getirin.
- İçine sevdiğiniz kuru yemişleri (çiğ) ekleyerek karıştırın.