Sıcak suda beklediğiniz pirinçleri bol suda nişastası çıkana kadar yıkayın ve süzgeçte suyun süzülmesini sağlayın. Pilav tenceresine tereyağı ve sıvı yağ karışımını koyup, eritin. Pirinçleri ekleyip iyice kavurun. Kavurma işlemini biraz uzun yapın, pirinçler kavruldukça tane tane olacaktır.6 Jul 2014
Pilavın tane tane olması için ne yapmalı?
Pilavın tane tane olması için, pirincin suyunu içine iyice çekmesi gerekir. Pilav yapımı için en uygun pirinç, baldo pirincidir. Pilav yapmaya başlamadan bir süre önce pirinci sıcak suya yatırmak, nişastasının akmasını kolaylaştırarak pilavınızın lapa olmasını önler.
Ölçüsüz pilav nasıl yapılır?
İyi bir pilav yapmak istiyorsanız ölçünüz 1'e 1,5 olsun. Yani 1 su bardağı pirinç koyuyorsanız 1,5 su bardağı da su koyun. Suyunuz ise kaynamış ve en az 2 dakika beklemiş bir su olsun. Eğer pirinci daha önceden ıslatıp beklettiyseniz ölçünüzü 1'e 1 olarak alabilirsiniz.
10 bardak pirince kaç bardak su konur?
Genel olarak pilava konulması gereken su miktarı için 2 ölçü var. Bunlardan biri 1'e 1.5 ölçü iken diğeri 1'e 2 ölçüsüdür. Yani pilavın pirincini ölçtüğünüz bir bardak, fincan yada kasenin 1.5 katı veya 2 katı kadar suyu pilavınıza dökmeniz gerekir.
Pilavın lapa olmaması için ne yapmalıyım?
Pilav lapa olmasın diye yapabileceğiniz bir diğer şey de pirinçleri pilav yapmaya başlamadan önce yarım saat sıcak suda bekletmektir. Ardından pirinçleri bir süzgece alıp akan suyun altında iyice yıkamalısınız. Böylece kalan nişastası da akacak ve pilavınız tel tel olacak. Tencere seçimi de önemlidir.
1 bardak pilava ne kadar su?
Benim pilav ölçüm her zaman 1 su bardağı pirince, 1,5 su bardağı su ya da et suyudur.
Pilavın demlenmesi ne demek?
pilavın suyunu çektikten sonra ocaktan alınıp kapağı kapalı olarak yaklaşık 10 dakika kadar bekletilmesidir.
Pilav neden kıtır kıtır oluyor?
Çok basit bir dille anlatayım; pirinçleri az kavurursanız pilavınız lapa olur. Eğer çok kavurursanız da kullanacağınız suyun dengesi değişeceğinden pilavınız kıtır kıtır olur.