Tarsus mamül nasıl yapılır?
Mamül (Tarsus) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Eritilmiş ve soğutulmuş margarini, sıvı yağı, yumurtayı, yoğurdu, şekeri katılım ve iyice karıştıralım.
- Sonra un, irmik ve karbonatı koyalım ve kıvam alıncaya kadar yaklaşık 1 kg irmiği yedirelim hamura.
- Sonra iç malzemelerini karıştıralım bir kapta.
Mamül tatlısı nerenin?
Mamul Tarifi (Lübnan Kurabiyesi) İçin Malzemeler 150 gr. Un.
Tarsus mamül nedir?
Tarsus'un yöresel kurabiyesi mamül; irmik, ceviz, toz şeker ve tarçından yapılıyor. Mamül evlerde yapıldığı…”
Hurmalı mamül nasıl yapılır?
Hurmalı Mamül Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hurmaları sıcak suda 15-20 dakika bekletin.
- İnce kabuklarını soyun ve bıçak yardımıyla çekirdeklerini çıkarın.
- Küp küp doğrayın ve ocakta tarçın ve esmer şekerle kaynayana kadar eze eze karıştırın. 1 kahve fincanı su ilave edin ve blender yardımıyla püre haline getirin.
Mamül ne demek TDK?
Dilimize Arapçadan geçmiş olan mamul kelimesi, amel sözcüğünden türetilmiştir. Amel, yapmak, üretmek, işlemek anlamına gelirken mamul, yapılan, imal edilen şey demektir.
Mamül nasıl yazılır TDK?
Arapçadan dilimize girmiş olan bu sözcüğün özgün yazımı '' ma'mul'' dür. İlla yazacaksanız ma'mul yazın. Ancak kesme imi kaldırıldığından gelin bunu mamul yazın ama yine Türkçeleştirmiş olmazsınız.
Mamül tatlısı nedir?
Mamül, Mersin mutfağının sevilen lezzetlerinden biridir. İrmik, un ve mahlep ile hazırlanan bu tatlı, 2 farklı versiyonda hazırlanabilir. İlk versiyonunda iç harcı hurma, ikincisinde ise cevizle doldurulur.