Hazırlanışı: Turunçların kabuğunun turuncu kısmını rendenin ince tarafıyla rendeliyoruz. Rendelediğimiz kabukları Toz şekerle krema haline gelene kadar eziyoruz. Turunçların ve limonun suyunu sıkarak krema haline gelen kabukları suyuna katıyoruz. 1 bardak suyumuzu katarak servis yapıyoruz.
Turunç suyu nasıl yapılır?
Yazın soğuk bir bardak suyun içine bir iki parça attığınızda ferah bir içecek olarak tüketebilirsiniz. Çorbaların içine ekşilik vermesi için koyabilirsiniz. Salatalarınıza sos olarak ekleyebilirsiniz. Ben turunç reçeli yaparken artan turunçları değerlendirmek için buz poşetlerini tercih ettim.
Turunç dan neler yapılır?
Ayrıca güzel kokusu sayesinde kabuklarından merhem, tentür ve macun yapılır. Kabuklarının besin değeri yüksek olduğu için kurutulur ve turunç yaprakları ile birlikte çay ya da şurup yapılarak değerlendirilir. Kabuklarının ve çiçeklerinin yanı sıra turunç çiğ meyve olarak da yenir.
Turunç suyu neye iyi gelir?
– Turunç çayı ve turunç suyu iştah açar, insanı serinletir ve susuzluğu giderir. – Turunç suyu sinirleri yatıştırır, çarpıntıyı önler. Sinir ve stres dolayısıyla oluşan heyecanı, üzüntüyü, çarpıntıyı ve sıkıntıyı gidermeye yardımcı olur. – Turunç doğru oranda kullanıldığında şeker hastalığına karşı faydalıdır.
Turunçtan limonata olur mu?
cam kavanoza koyup kapağını kapatın. buzdolabına koyun.ısıtma,kaynatma yok.ikram edeceğiniz zaman hazırladığınız şekerli turunç suyundan su bardaklarına 2 parmak kadar (yarıdan az) koyun.üzerini soğuk suyla tamamlayın. limonata gibi bir rengi ve çok lezzetli bir tadı oluyor.mutlaka deneyin.afiyet olsun.
Turunç çayı nasıl yapılır?
Meyvelerin kabuklarını soyup iri küp şeklinde doğrayın. Bir tencereye suyu, meyveleri, şekeri ve karanfili ekleyip kaynatın. Kaynadıktan sonra ocağı kısın ve 3 dakika daha kaynatın.
Turunç meyvesi nedir?
Turunç (Citrus aurantium), sedef otugiller ailesi içinde bir alt grup olan Turunçgillerden olan bütün Akdeniz'e kıyı ülkelerde, Güneydoğu Asya kıyılarında yetişen, kışın yaprağını dökmeyen ağaca ve bu ağacın portakala benzeyen, fakat suyu acımtırak olan meyvesine verilen addır.
Turunç kabuğu rendesi ne işe yarar?
Narenciye meyvelerinin atasıdır turunç. Kabuğu da suyu da hem şifadır hem de lezzettir. Rendelenip acı suyu sıkıldıktan sonra kurutulmuş turunç kabuğunu yemek üstü demlediğiniz çayınıza bir tutam atarsanız şişkinliği alır, mide gazını giderir, hazma yardımcı olur, çayınıza rayiha katar.