Yoncaya gübre atılır mı

Yoncanın sağlıklı olması ve yüksek verim alınması için fosfor ve potasyum eksikliğinin giderilmesi büyük önem taşıyor. Yoncada gübreleme ise çeşitli aşamalardan oluşuyor. … Fosfor ağırlıklı taban gübrelemesinin ardından mart sonunda mono amonyum fosfat (MAP) gübresi dekara 3-5 kg arasında uygulanıyor.

Yonca da verim nasıl artırılır?

Yağmurlama sulama süresine dikkat ederek toprakta katman oluşmasına engel olmak tohumların çimlenmesinde önemli rol oynuyor. Çimlendirme sulamasının ardından toprak altı damla sulamaya geçmek yoncada daha hızlı gelişim sağlıyor. Toprak altı damla sulama ile ürün gelişimi homojenleşerek biçim verimi artıyor.

Yoncaya hayvan gübresi verilir mi?

Gübreleme: Yonca ekilecek tarlalarda toprak analizi yapılıp ekim öncesi eksik elementler gübre olarak verilmelidir. Toprak hazırlığı döneminde hayvan gübresi kullanılmışsa ilk yıl azotlu gübre uygulamaya gerek yoktur. Sadece 20-25 kg/da T.S.P. uygulanmalıdır.

DAP gübresinin içeriği nedir?

DAP (18.46.0) Gübre Ürün İçeriği Bileşiminde  azot (N) ve F fosfor (P2O5) ihtiva eder. İçeriğindeki fosforun büyük kısmının suda eriyebilmesi ve azotunda amonyum formunda bulunmasından dolayı toprağa atıldıktan sonra, uygun koşullar (sıcaklık, nem) oluştuğu anda, fosfor ve azot kullanıma hazır olur.

1 dönüm yoncaya ne kadar gübre verilir?

Yoncaya ekimle birlikte 4 kg N ve 23 kg P2O5 verilmelidir. Yani 15 kg & lık A.nitrat veya 20 kg ! lik Amonyum sülfat ile 50 kg B-44 lük triple süper fosfat gübresi diskarfo çekilmeden önce toprağa serpme olarak atılır. Azotlu gübre yalnız ilk yıl verilir.

Yonca biçiminden sonra hangi gübre atılır?

Mono amonyum fosfat uygulaması yoncanın ekildiği ilk yıl ve sonraki her sezonun başında da tercih edilebiliyor. Her biçim arasında da dekara 10 kg klasik amonyum sülfat gübre uygulaması yapılıyor.

Yonca ya nasıl gübre kullanılır?

Yoncaya ekim ile beraber dekara 2-5 kg azot ve 10-15 kg/da fosfor uygulaması yeterli olmaktadır. Ekim esnasında ise dekara göre değişmekle birlikte bakteri kültürü verilmesi gerekmektedir. Bu şekilde yonca kalitesi artmaktadır. 50 kg/da süper fosfat % 16-18,10 kg/da üre toprağa verilmektedir.

Yonca hangi gübreyi sever?

Mono amonyum fosfat uygulaması yoncanın ekildiği ilk yıl ve sonraki her sezonun başında da tercih edilebiliyor. Her biçim arasında da dekara 10 kg klasik amonyum sülfat gübre uygulaması yapılıyor. Toprak altı damla sulama ile gübreleme gerekli olduğu zamanlarda kolaylıkla uygulanabiliyor.

Related Articles

E vitamini nereden alınır

Eczanede E vitamini var mı? E vitamini kapsülleri eczanelerde yaygın olarak satılır. Aynı zamanda E vitamini kapsüllerini sağlıklı yaşam ürünlerini satan mağazalardan satın almak da mümkündür. Ayrıca internet üzerinden de çeşitli mağazalardan E vitamini alınabilir. E vitamini aktarlarda bulunur mu? Aktarlardan kolaylıkla bulabileceğiniz E vitamini yağının faydaları saymakla bitmiyor. E vitamini özellikle cilt sağlığı için […]
Read more

Arabadaki ilk yardım çantasında neler bulunur

Araç ilk yardım çantasında ne bulunur? Peki, araçlarda zorunlu ilk yardım çantalarında hangi malzemelerin bulunması gerekiyor: 1 adet otomatik turnike, 1 adet flaster, 2 adet büyük sargı bezi, 3 adet üçgen sargı bezi, 10 adet çengelli iğne, 1 adet paslanmaz makas, 10 adet yara bandı, 2 adet cerrahi eldiven, Araçta ilk yardım çantası olmazsa ne […]
Read more

Kendi kendine meme muayenesi ne zaman yapılır

Her kadın kendini ayda bir kez muayene etmeli. Bu muayene, adet başlangıcından 5-7 gün sonra yani hormon etkisinin en az olduğu dönemde yapılmalı. Kendini düzenli olarak muayene eden her kadın belli bir süre sonra kendi memelerini tanıyor ve normal meme dokusunun özelliklerini öğreniyor.21-Jun-2019 Kendi kendine meme muayenesi adetin kaçıncı günü? Adet gören kadınlarda, adetin 8-12. […]
Read more
Search for: