Sekersiz çilek reçeli nasıl yapılır?
Şekersiz Çilek Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?
- Çilekleri yıkayıp, küçük küpler şeklinde doğrayın.
- Derin bir tencereye alın ve üzerine su ekleyin.
- Orta ateşte kaynatın, altını kısıp 15 dakika pişirin. …
- Blender ya da kaşık yardımıyla çilekleri ezin.
Şekersiz reçel nasıl yapılır?
Şekersiz Çilek Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hurmaların çekirdeklerini çıkarın.
- Çekirdekleri çıkarılmış hurma ve kuru üzümleri bir kabın içine alın. …
- 10-15 dakika bekleterek yumuşamalarını sağlayın.
- Yumuşadıklarında suyla birlikte blenderdan geçirin. …
- Çileklerin yeşil saplarını çıkarın.
Reçel kavanoza sıcak mi konur soğuk mu?
Reçellerinizi saklamak için plastik bir kap kullanacaksanız reçelleri kesinlikle henüz sıcakken ilave etmeyin. Plastik kaplara pay edeceksiniz mutlaka soğuduktan sonra aktarın. Ancak reçelleri en ideal saklama biçimi reçelleri kavanozlara ilk sıcağı çıktıktan sonra aktarmak.
Az şekerli reçel nasıl yapılır?
Evde Az Şekerli Sağlıklı Çilek Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?
- Çilekleri iyice yıkayıp iri iri doğrayalım.
- Tencerede üstüne şekeri ilave edip 1 gece bekleyelim.
- Ocağın üstüne koyup orta ateşte 45 dakika pişirelim.Arada köpüklerini alabilirsiniz.(Metal veya tahta kaşık kullanmayın)
Ev yapımı çilek reçeli nasıl yapılır?
Çilek Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?
- Çilek reçeli yapmak için, Çilekler temizlenerek güzelce yıkanır.
- İki kilo şeker üzerine dökülerek geceden sabaha bekletilir.
- Orta ateşte köpükleri kaşık yardımı ile alınarak kaynatılır.
- 45 dakika kadar kaynatılır ve ocaktan almaya yakın içerisine limon dökülür.
Stevia ile reçel nasıl yapılır?
Kayısı reçeli hazırlarken aynı normal şekerle yaptığımız gibi Stevia şekerini kayısıların üzerine döküp bekletiyor ve sulandıktan sonra pişirmek için ocağa koyuyoruz. Eğer Stevia kullanmak istemezseniz aynı miktar da normal şeker de kullanarak kayısı reçeli hazırlayabilirsiniz.
Recelde şeker yerine ne konulabilir?
Olgunlaşmamış elma ya da ekşi elmaları kabuğu ve çekirdeğiyle birlikte dörde bölüp, bir kilogram elmaya bir litre su ekleyerek kısık ateşte iyice pişirelim ve bir torbaya doldurup süzelim. Ardından çıkan suyu biraz daha kaynatıp koyulaştırabilir ya da hemen reçel yapmada kullanabiliriz.