Bir çay kaşığı tuz serpip iyice yoğurun. Bir büyük kabın içine marulun yarısını salatalık, domates maydanoz ve yeşil soğanı küçük doğrayın ve burgula karıştırın sırasıyla yağ, ekşi, pulbiber, tuzu azsa ekleyin karıştırın. Kalan marullu veya taze asma yaprağı da yanına servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.Apr 28, 2016
Ev yapımı kısır nasıl yapılır?
2 su bardağı ince bulguru geniş bir kaseye alın. Üzerine 1,5 su bardağı sıcak suyu ekleyin. Streç film ile üzerini kapatıp bugurların şişmesini bekleyin.Bulgurlar şiştikten sonra tane tane olması için güzelce karıştırın. Üzerine 2 yemek kaşığı domates salçası ve 1 çay bardağı zeytinyağını ekleyin.
1 bardak kısırlık bulgura kaç bardak su?
Benim ince bulgurda net ölçüm 1 su bardağına 1,5 su su bardağı şeklinde. O zaman kıvamı nefis oluyor ayrıca hava almayacak şekilde streç film ile kapattığınızda 20 dakika içinde kendi buharıylada istediğimiz kıvama geliyor. İsterseniz kısıra biraz marul ve acı kırmızı pul biber ilavesi yapabilirsiniz.
Kuru soğanla kısır nasıl yapılır?
Kuru Soğanlı Kısır Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bulgur üzerini hafif geçecek kadar su ile ıslatılır. …
- Kuru soğan minik minik kesilerek sıvı yağda kavrulur.
- Sarımsak dövülmeden bıçakla küçültülür.
- Soğan pembeleşince sarımsak eklenir.
- Bir iki sefer karıştırıp salçalarla birlikte kavrulur.
Kısır malzemeleri nelerdir?
Kısır Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı çiğ köftelik bulgur.
- 3-4 adet domates.
- 3-4 adet yeşil sivri biber.
- 6-8 adet yeşil soğan.
- 1 demet maydanoz.
- 1/2 (yarım) demet dereotu.
- 1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
- 1 yemek kaşığı dolusu biber salçası
2 kişilik kısır nasıl yapılır?
2 Kişilik Kısır Tarifi Nasıl Yapılır?
- Sıcak suyu derin bir kaba alıp, içerisine domates ve biber salçasını ekleyin ve karıştırın.
- İçerisine bulguru ekleyip, karıştırın. Üzerini streçleyip, yaklaşık 10 dakika suyunu çekene dek bekleyin.
- Suyunu çekince streci açıp, kalan malzemeleri ilave edip karıştırın.
- Servis edin.
Nov 15, 2021
Pişmiş kısır nasıl yapılır?
Pişmiş Kısır Tarifi Nasıl Yapılır?
- Soğanı küçük küçük doğrayıp tencereye alıyoruz. …
- Canlılığı gidince biber salçasını, pul biberi ve küçük küçük doğranmış yeşil biberi de ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
- Doğranmış domatesi de ekleyip 2 dakika piştikten sonra bulgurunu ekleyip pişirmeye devam ediyoruz.
3 su bardağı kısırlık bulgura ne kadar su konur?
Geniş bir tepsiye 3 su bardağı ince bulgur koyulur, üzerine 2 tatlı kaşığı tuz ilave edilerek 3 su bardağı kaynar su dökülür ve üzerine ikinci bir tepsi kapatılarak bulgur yumuşamaya bırakılır.